Wat gebeurt er met 2G en 3G?

Heeft u een brief over 2G van uw mobiele provider ontvangen?

T-Mobile is in de zomer van 2021 begonnen met het uitschakelen van hun 2G netwerk. Dit heeft gevolgen voor mensen die nog met een ouderwetse GSM bellen. Met zo'n toestel kunt u mogelijk inmiddels bij T-Mobile (en dus ook bij Ben en Simpel) niet meer bellen.

Wat kunt u doen?

  • Een nieuwe GSM kopen, die op 3G werkt, maar ook geschikt is voor VoLTE (bellen via 4G). Met VoLTE kunt u na 2025 met de nieuwe telefoon blijven bellen.
     
  • Uw huidige telefoon houden en overstappen naar een provider die wel 2G blijft aanbieden. In Nederland zijn dit KPN en Vodafone (en onderliggende aanbieders). Zo kunt u in ieder geval tot en met medio 2025 met uw huidige mobiele telefoon blijven bellen.

Onze aanraders nieuwe GSM toestellen met 4G bellen!

Overstappen van T-Mobile (inclusief Simpel, Ben) naar Duidelijk!
Belt u heel weinig en heeft u de mobiele telefoon alleen mee voor noodsituaties, stap dan over naar Duidelijk! bellen (Via L-Mobi op KPN netwerk). Voor slechts € 2,50 per maand bent u verzekerd van 120 belminuten (per maand).

Afbouw van 2G en 3G netwerken in Nederland
Vanaf eind 2020 nemen Nederlandse providers langzaam maar zeker afscheid nemen van 2G en 3G. Dit heeft uiteraard consequenties voor onze GSM producten. In onderstaande overzicht ziet u welke GSM bureautelefoon en/of GSM gateway u dient te kiezen per provider om er nog jaren mee vooruit te kunnen.

Heeft u twijfels of vragen? Neem dan contact met ons op. We informeren u graag over dit onderwerp, zodat u de komende jaren verzekerd blijft van een werkende oplossing!

Seniorentelefoons met 4G / VoLTE bellen

De meeste seniorentelefoons zijn alleen voorzien van 2G of 2G/3G. In dat geval kunt u bovenstaande schema aanhouden om een keuze voor de provider te maken.

Er zijn ook mobiele telefoons (type: GSM met toetsen) voor senioren op de markt met 4G ondersteuning. Mooi voorbeelden hiervan zijn de Doro 7010 en Doro 7030 & Doro 7080 telefoons.

Belangrijk om te weten is het volgende: deze Doro toestellen ondersteunen niet alleen 4G voor data toepassingen, zoals bijvoorbeeld WhatsApp, maar ook voor bellen!
Dit laatste (bellen via 4G) heet ook wel VoLTE.* 

Wilt u dus graag een mobiele telefoon kopen waarmee u na 2025 via 4G kunt bellen? Dan dient er VoLTE bij de specificaties te staan!

*Per providers verschillen de VoLTE instellingen die een telefoon moet kunnen lezen. Doro brengt firmware updates waarmee steeds meer providers worden toegevoegd aan de lijst van VoLTE bellen. Bedoeling is om alle belangrijke providers mee te laten doen. De updates worden via FOTA gedaan (firmware over the air), dus komen automatisch binnen op het toestel van de gebruiker.

Afbouw van 2G en 3G netwerken in België

Belgische providers als Base, Orange (Mobistart), Proximus en Telenet hebben nog geen officiële data van uitfaseren bekend gemaakt. Wij raden u daarom aan contact op te nemen met uw provider voor duidelijkheid in de toekomstige ontvangstgarantie van 2G en 3G.
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN