Wat gebeurt er met 2G en 3G?

Afbouw van 2G en 3G netwerken in Nederland

Vanaf eind 2020 zullen Nederlandse providers langzaam maar zeker afscheid nemen van 2G en 3G. Dit heeft uiteraard consequenties voor onze GSM producten. In onderstaande overzicht ziet u welke GSM bureautelefoon en/of GSM gateway u dient te kiezen per provider om er nog jaren mee vooruit te kunnen.

Heeft u twijfels of vragen? Neem dan contact met ons op. We informeren u graag over dit onderwerp, zodat u de komende jaren verzekerd blijft van een werkende oplossing!

Seniorentelefoons met 4G / VoLTE bellen

De meeste seniorentelefoons zijn alleen voorzien van 2G of 2G/3G. In dat geval kunt u bovenstaande schema aanhouden om een keuze voor de provider te maken.

Er zijn ook mobiele telefoons (type: GSM met toetsen) voor senioren op de markt met 4G ondersteuning. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Doro 7010 en Doro 7080 telefoons.

Belangrijk om te weten is het volgende: deze Doro toestellen ondersteunen niet alleen 4G voor data toepassingen, zoals bijvoorbeeld WhatsApp, maar ook voor bellen!
Dit laatste (bellen via 4G) heet ook wel VoLTE.* 

Wilt u dus graag een mobiele telefoon kopen waarmee u na 2025 via 4G kunt bellen? Dan dient er VoLTE bij de specificaties te staan!

*Per providers verschillen de VoLTE instellingen die een telefoon moet kunnen lezen. Doro brengt firmware updates waarmee steeds meer providers worden toegevoegd aan de lijst van VoLTE bellen. Bedoeling is om alle belangrijke providers mee te laten doen. De updates worden via FOTA gedaan (firmware over the air), dus komen automatisch binnen op het toestel van de gebruiker.

Afbouw van 2G en 3G netwerken in België

Belgische providers als Base, Orange (Mobistart), Proximus en Telenet hebben nog geen officiële data van uitfaseren bekend gemaakt. Wij raden u daarom aan contact op te nemen met uw provider voor duidelijkheid in de toekomstige ontvangstgarantie van 2G en 3G.
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN