Wat gebeurt er met 2G en 3G? Alle feiten op een rij.

Heeft u een brief over 2G van uw mobiele provider ontvangen?

T-Mobile is in de zomer van 2021 begonnen met het uitschakelen van hun 2G netwerk. Dit heeft gevolgen voor mensen die nog met een ouderwetse GSM bellen. Met zo'n toestel kunt u bij T-Mobile (en dus ook bij Ben en Simpel) niet meer bellen.

Wat kunt u doen?

  • Een nieuwe GSM kopen, die op 3G werkt, maar ook geschikt is voor VoLTE (bellen via 4G). Met VoLTE kunt u na 2025 met de nieuwe telefoon blijven bellen.
     
  • Uw huidige telefoon houden en overstappen naar een provider die wel 2G blijft aanbieden. In Nederland zijn dit KPN en Vodafone (en onderliggende aanbieders). Zo kunt u in ieder geval tot en met december 2025 met uw huidige mobiele telefoon blijven bellen.

Onze aanraders nieuwe GSM toestellen met 4G bellen!

EasySaver 8848 VoLTE editie: bel met een vaste analoge telefoon via 4G
Gaat uw vader of moeder naar een verpleeghuis zonder vaste lijnaansluiting, dan kunt u via de EasySaver 8848 uw ouder(s) toch met een vaste telefoon laten bellen! De EasySaver 8848 is een slimme mobiele gateway waarmee het telefoonverkeer wordt geregeld. De telefoon sluit je erop aan met een RJ11 telefoonkabeltje (wordt meegeleverd). Het enige wat verandert is dat uw ouder(s) een 06-nummer krijgen, maar de vertrouwde manier van bellen blijft eenvoudig behouden.

 

Afbouw van 2G en 3G netwerken in Nederland
Vanaf eind 2020 nemen Nederlandse providers langzaam maar zeker afscheid van 2G en 3G. Dit heeft uiteraard consequenties voor onze GSM producten. In onderstaande overzicht ziet u welke GSM bureautelefoon en/of GSM gateway u dient te kiezen per provider.

Heeft u twijfels of vragen? Neem dan contact met ons op. We informeren u graag over dit onderwerp, zodat u de komende jaren verzekerd blijft van een werkende oplossing!

Seniorentelefoons met 4G / VoLTE bellen

De meeste seniorentelefoons zijn alleen voorzien van 2G of 2G/3G. In dat geval kunt u bovenstaande schema aanhouden om een keuze voor de provider te maken.

Er zijn ook mobiele telefoons (type: GSM met toetsen) voor senioren op de markt met 4G ondersteuning. Mooi voorbeelden hiervan zijn de Doro 7010 en Doro 7030 & Doro 7080 telefoons.

Belangrijk: deze Doro toestellen ondersteunen niet alleen 4G voor data toepassingen, zoals bijvoorbeeld WhatsApp, maar ook voor bellen!
Dit laatste (bellen via 4G) heet ook wel VoLTE.* 

Wilt u dus graag een mobiele telefoon kopen waarmee u na 2025 via 4G kunt bellen? Dan dient er VoLTE bij de specificaties te staan!

*Per providers verschillen de VoLTE instellingen die een telefoon moet kunnen lezen. Doro brengt firmware updates waarmee steeds meer providers worden toegevoegd aan de lijst van VoLTE bellen. Bedoeling is om alle belangrijke providers mee te laten doen. De updates worden via FOTA gedaan (firmware over the air), dus komen automatisch binnen op het toestel van de gebruiker.

Afbouw van 2G en 3G netwerken in België

Belgische providers als Base, Orange (Mobistart), Proximus en Telenet hebben nog geen officiële data van uitfaseren bekendgemaakt. Neem contact op met uw provider voor duidelijkheid over 2G en 3G in de toekomst.
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN