Garantie bouwtelefoons
Op de door ons aangeboden bouwtelefoons zit wettelijke garantie op defecten veroorzaakt door fabricagefouten. De garantietermijn is twee jaar na aankoopdatum.Bouwtelefoons zijn beter bestand tegen stof, water en vallen dan gewone smartphones. Maar ook een bouwtelefoon kan kapot gaan, bijvoorbeeld bij een val van grote hoogte of een klap van een zwaar voorwerp. In zulke gevallen is de garantie niet van toepassing. Garantie geldt alleen wanneer de telefoon op de juiste wijze is gebruikt.

Wat doet u als uw bouwtelefoon een defect vertoont?
Mocht de telefoon defect raken, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij proberen dan eerst telefonisch uw klacht te verhelpen om zo een mogelijke gebruiksfout uit te sluiten. Is het defect niet te verhelpen, dan ontvangt u instructies voor het retourneren van de telefoon.

Binnen garantie
Valt het probleem binnen de garantie, dan laten wij de telefoon kosteloos repareren door de offici
ële reparateur behorend bij het merk toestel.

Buiten garantie
Kiest u voor een reparatie buiten garantie, dan sturen wij het toestel naar de officiële reparateur behorend bij het merk toestel. Zodra de te verwachten kosten van de reparatie bekend zijn, nemen we uiteraard hierover contact met u op. Besluit u vervolgens om het toestel niet te laten repareren, dan worden door het reparatiecentrum € 35,00 aan onderzoekskosten in rekening gebracht. Na het betalen van deze kosten ontvangt u de telefoon ongerepareerd retour.

Let op! Bij een reparatie wordt het toestel teruggezet naar fabrieksinstellingen. Maak daarom regelmatig een back-up van je bestanden.

Bouwtelefoons en ijzerdeeltjes (buiten garantie!)

Een bouwtelefoon is stof- en waterdicht volgens een IP67 of IP68 normering. Daarin onderscheidt een bouwtelefoon zich van veel andere smartphones. IJzerdeeltjes vormen hierop helaas een uitzondering! De magneet bij de microfoon trekt namelijk kleine ijzerstukjes staan, waardoor een dempend effect ontstaat, totdat het geluid van de microfoon helemaal verdwenen is. De andere kant kan je dan niet meer horen spreken. Dit proces treedt gegarandeerd op in een omgeving met ijzerdeeltjes en/of ijzervijlsel. Fabrikanten kunnen dit probleem repareren, maar deze reparatie valt helaas NIET onder garantie. Na reparatie (bestaat uit het verwijderen van de ijzerstukjes of het compleet vervangen van de microfoon) zal de magneet opnieuw ijzerdeeltjes aantrekken, totdat het geluid weer volledig gedempt is. Soms duurt dit proces een week, soms een half jaar, maar er is helaas niets tegen te doen.
 

Wat betekenen IP67 en IP68?

Dit zijn classificaties uit de International Protection Rating, beter bekend als de IP code. Deze letters worden gevolgd door twee cijfers. Het eerste cijfer verwijst naar de geboden bescherming tegen het indringen van objecten (o.a. stof). Het tweede cijfer betreft de geboden bescherming tegen het binnendringen van vocht. 

IP67/IP68 (eerste getal): 6 = volledig stofdicht (voor beide IP-codes dus gelijk)
IP67 (tweede getal): 7 = dompeldicht, overleeft een incidentele onderdompeling 

IP68 (tweede getal): 8 = waterdicht, kan een emmer water overleven

Let op! Helaas zijn er aan de IP-codering geen rechten te ontlenen. In de fabriek komt bij gecontroleerde omstandigheden de IP-code tot stand. Uiteraard zul je hier in de praktijk baat van hebben. Een IP-code zegt namelijk wel degelijk iets over de kwaliteit van het toestel. Check wikipedia voor meer informatie over IP-coderingen.

 
Tips voor het gebruik van uw bouwtelefoon
  • Vermijd aanraking met (heet) water
  • Neem het toestel niet mee onder de douche
  • Druk geen knoppen in als het toestel onder water is
  • Maak regelmatig een back-up van gegevens en bestanden op je telefoon
  • Vermijd ijzervijlsel en kleine ijzerdeeltjes
 
Wanneer u niet zeker bent of iets onder de garantievoorwaarden valt, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Mail: info@vastenmobiel.com
Bel: 0341767288

 


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN