EasySaver 8848 (Quad band) met back-up accu (zwart) - www.vastenmobiel.com

EasySaver 8848 (Quad band) met back-up accu (zwart)

EasySaver 8848 (Quad band) met back-up accu (zwart)
EasySaver 8848 (Quad band) met back-up accu (zwart)
EasySaver 8848 (Quad band) met back-up accu (zwart)

Sluit huistelefoon aan op EasySaver 8848

Mobiel bellen met de analoge huistelefoon: dit maak je mogelijk met de EasySaver 8848. Op deze handige GSM gateway sluit u uw huidige huistelefoon met een simpele klik aan. De EasySaver 8848 voorziet u van een simkaart. Zo kunt u mobiel bellen via uw vaste telefoon, waarbij de in- en uitgaande gesprekken via de EasySaver perfect worden geregeld.

Let op! Dit 2G toestel heeft een aangepaste garantietermijn! Nederlandse providers bieden vanaf december 2025 geen 2G meer aan. Vanaf deze datum zal dit toestel niet meer werken in Nederland. Houd hier rekening mee! U koopt het toestel voor een scherpe prijs, maar met een specfieke garantietermijn tot en met november 2025. Na deze datum is de garantie per direct vervallen en kunt u geen vervangend toestel bij ons claimen. 

Geen vaste telefoonlijnaansluiting nodig

Misschien vraagt u zich af waarom je een huistelefoon wilt aansluiten op het mobiele netwerk. Het antwoord hierop is simpel: een vaste telefoonaansluiting is niet overal vanzelfsprekend. Denk bijvoorbeeld aan verpleeghuizen, vakantiehuizen, vaartuigen, bouwketen, enzovoorts. Ligt er geen vaste lijn of wordt de analoge lijn opgeheven, maar wilt u wel kunnen blijven bellen met uw vertrouwde telefoon van thuis, dan is de EasySaver 8848 de perfecte oplossing.

Bespaar via aanschaf EasySaver 8848

Mobiel bellen is bovendien al gauw een stuk voordeliger! In Nederland bedraagt het vastrecht voor een KPN aansluiting (BelVrij Weekend) € 24,00 per maand. Belt u weinig, dan bestaat uw rekening met name uit de kosten voor vastrecht.
 
Een sim-only abonnement van een voordelige provider is veel voordeliger. Het voordeel is dat u gewoon kunt blijven bellen op de manier waarop u dat gewend bent. De mensen die naar u toe bellen, bellen gewoon op het 06 nummer van de simkaart die in de EasySaver zit. Uw telefoontoestel rinkelt dan gewoon net als "vroeger"!
 
Iemand die nooit belt heeft de €asy$aver 8848 al binnen 6 maanden terugverdiend! En mensen die wel bellen nog veel sneller!

Goed ontvangst overal mogelijk

Standaard wordt de EasySaver 8848 geleverd met een antenne (inclusief een kabeltje van 2,75 meter). Hiermee is altijd een goed ontvangst te regelen door bijvoorbeeld de antenne in de vensterbank of het raamkozijn te plaatsen. Wie liever een korte vaste antenne wil aan de buitenkant van het toestel, kan dit aangeven in het opmerkingenveld. Deze zullen we dan extra meesturen. Met het oog op optimaal bereik en ontvangst is de EasySaver 8848 voorzien van een GSM Quad Band module.

2G netwerken in Nederland

De EasySaver 8848 is simlockvrij en te gebruiken met elke provider die 2G aanbiedt. Ondanks het uitrollen van 5G zal 2G nog enkele jaren in gebruik blijven bij Vodafone en KPN. Alleen simkaarten van T-Mobile/Tele2 zijn ongeschikt voor deze EasySaver. Vanaf november 2020 is T-Mobile namelijk definitief gestopt met het aanbieden van 2G.

Welke providers zijn de komende jaren geschikt voor deze EasySaver:
 • KPN: december 2025 einde 2G
 • Vodafone: onbekend wanneer 2G stopt (verwachting is 2025)
Voor welke provider is de EasySaver ongeschikt:
 • T-Mobile: gestopt met 2G (en dus ook Ben en Simpel werken dan niet meer)
Check hier het overzicht van alle providers en operators die we kennen in Nederland. Uiteraard is de EasySaver 8848 ook in andere Europese landen (o.a. Belgie, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk) te gebruiken mits de provider 2G ondersteunt!

Andere toepassingen

Meestal wordt de EasySaver 8848 ingezet als GSM gateway om mobiel te kunnen bellen via de huistelefoon. Een groot pluspunt van de EasySaver is dat alle telefoons inzetbaar zijn, dus ook speciale seniorentelefoons met fototoetsen of draadloze DECT telefoons. Alleen ouderwetse draaischrijf toestellen (puls) werken niet in combinatie met de EasySaver.
 
Naast deze veelvoorkomende toepassing van het mobiel bellen via de vaste telefoon, is de EasySaver ook (zakelijk) in te zetten voor o.a. bepaalde alarmtoepassingen en liftinstallaties. Informeer naar de mogelijkheden!
 
De EasySaver 8848 krijgt stroom vanuit een stopcontact (220/230V). Maar door de ingebouwde back-up batterij blijft het systeem tijdelijk in de lucht bij een stroomstoring. De stand-by tijd van de back-up accu bedraagt ongeveer 10 uur en de gesprekstijd ongeveer 1,5 uur. Zodra de stroomstoring voorbij is, zal de accu vanzelf weer geladen worden.

Belangrijkste voordelen:
 • Simlockvrij: te combineren met iedere provider (ook in het buitenland), enige uitzondering in NL: T-Mobile/Tele2/Ben/Simpel (bieden geen 2G meer aan)
 • Keuze simkaart: zowel geschikt voor prepaid als abonnement
 • Ondersteunt nummer- en naamweergave (telefoon moet deze functie wel hebben)
 • Ook te combineren met seniorentelefoons (fototoetsen)
 • Ook te combineren met draadloze DECT telefoons
 • Back-up batterij zodat de telefoon in geval van een stroomstoring blijft werken
 • 2 jaar garantie en ondersteuning
Specificaties:
 • 1 Simkaarthouder (normale simkaart)
 • GSM Quad Band (850/900/1800/1900 Mhz)
 • 2 analoge uitgangen (gekoppeld, dus geen mogelijkheid gelijktijdig telefoneren)
 • Externe antenne aansluiting met kabel van 2,75 meter (sma)
 • Back-up accu
 • Adapter 220/230 V
 • Nederlandse handleiding
 • Kleur: zwart (ook verkrijgbaar in het wit)
Voor wie handig:

De EasySaver 8848 vindt vaak zijn weg naar zorginstellingen, maar ook voor andere toepassingen wordt deze GSM gateway gebruikt:
 • Senioren
 • Bedrijven
 • Zorginstellingen
 • Gebruik op een camping (caravan, chalet of bungalow)
 • Bouwketen
 • Liftinstallaties
De EasySaver 8848 is een goed alternatief voor o.a. de Sagem RL300 en Sagem RL302.

Handleiding EasySaver 8848 - 2G

Handleiding Easysaver 8848

Instructievideo EasySaver 8848 

 
  
Let op! Dit 2G toestel heeft een aangepaste garantietermijn! Nederlandse providers bieden vanaf december 2025 geen 2G meer aan. Vanaf deze datum zal dit toestel niet meer werken in Nederland. Houd hier rekening mee! U koopt het toestel voor een scherpe prijs, maar met een specfieke garantietermijn tot en met november 2025. Na deze datum is de garantie per direct vervallen en kunt u geen vervangend toestel bij ons claimen. 


Schrijf een reactie

Vastenmobiel.com  - Update GSM Gateway (2G,3G of 4G)
22-12-2022 13:22:59
In aanvulling op ons bericht van 2020 hebben we goed nieuws te melden: binnenkort kunnen we de EasySaver 8848 op 4G inclusief VoLTE bellen lanceren! De ontwikkeling zit in de laatste fase en dan kunnen de EasySavers gemaakt gaan worden. Deze 4G uitvoering gaat duurder zijn, maar heeft een langere levensduur.

Koopt u nu een EasySaver 8848 op 2G (de standaard versie van € 119,99) dan kunt u op het KPN netwerk daarmee nog zo'n drie jaar vooruit. Vanaf 2026 stopt KPN met de ondersteuning van 2G. Dan is een goede werking niet meer te garanderen.

Wilt u een lange termijn oplossing, dan adviseren we u de 4G EasySaver 8848 te nemen. Naar verwachting kunnen we deze vanaf eind januari 2023 leveren. Houd onze website daarvoor in de gaten!

Met vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com

Ps. De heer Berkhout hebben we telefonisch geholpen dit voorjaar. Probleem was gelukkig snel te verhelpen.
Co Berkhout  - Easysaver 8848
29-05-2022 19:50:21
Mijn easysaver 8848 2g-3g doet het niet meer antennelampje blijft knipperen
Alle lampjes branden , abonnement bij simpel.
Gekocht 13-4-2021.
Vastenmobiel.com  - GSM Gateway (2, 3 of 4G?)
20-02-2020 9:34:30
Samenvatting antwoord op vraag 4G ondersteuning EasySaver: 4G ondersteuning is voor een product als de EasySaver nagenoeg onmogelijk omdat providers geen interesse hebben in certificering van producten die maar door een beperkte doelgroep worden gebruikt. De 2G-3G variant van de EasySaver is op alle netwerken nog jaren te gebruiken.

Geachte heer Wouterse,

U heeft inderdaad gelijk dat de Nederlandse providers (er zijn er maar 3 met een eigen netwerk, te weten KPN, Vodafone en T-Mobile, de overige merken gebruiken één van deze netwerken) bezig zijn hun netwerken klaar te maken voor de uitrol van 5G (4G is al beschikbaar en wordt slechts verbeterd waar mogelijk). We hebben op onze website hier al wat meer informatie over staan (zie onderaan de categorie pagina GMS Gateways). Het komt er op neer dat de aankomende jaren 2G bij zowel KPN als Vodafone gewoon zal blijven (er is veel te veel M2M apparatuur op deze netwerken actief, dus zo maar stopzetten zou te grote consequenties hebben) en dat zij 3G op gaan offeren om ruimte te maken voor 4 en 5G. T-Mobile heeft een andere keuze gemaakt en gaat juist 2G stoppen, maar gaat verder met 3G. Als u dus een EasySaver aanschaft met 2/3G dan zit u komende jaren sowieso goed voor alle netwerken (bovenaan zoeken op: 2G-3G). Mensen die toch van plan zijn om KPN of Vodafone (of merken actief op deze netwerken) te houden kunnen dan ook met een gerust hart de 2G variant kopen.

Met betrekking tot uw vraag over een 4G product: over 4G kan alleen worden gebeld als het apparaat voLTE ondersteund (Voice over LTE). Het probleem is dat niet alle providers één standaard protocol ondersteunen en bovendien niet transparant zijn over hun netwerkinstellingen. Daarnaast moeten toestellen normaal gesproken eerst gecertificeerd worden door het betreffende netwerk en bij de operators is de interesse om niche producten te certificeren zo goed als nul. Daardoor valt het voor kleinere fabrikanten niet mee om iets te produceren geschikt voor 4G. Bovendien zijn de gebruikte chips voor 4G een stuk duurder dan die voor 2 of 3G. De prijs van het product zou dus een stuk hoger uitkomen. Veel telefoons die momenteel verkocht worden ondersteunen bijvoorbeeld wel 4G, maar alleen voor data. Zodra het toestel gaat bellen (of gebeld wordt) schakelt deze automatisch terug naar 3G. Daarmee is dus de conclusie dat niet alles is wat het lijkt! ;-)

We hopen hiermee uw vraag beantwoord te hebben. Met vriendelijke groet,

Vastenmobiel.com
O. Wouterse  - gsm gateway
19-02-2020 20:07:32
Geachte
Ik zoek een gsm gateway voor moeder, zodat zij met haar eigen BigButton-telefoon kan blijven bellen in de zorg woning waar geen vaste telefoon lijn is.
Ik heb b.v. de EasySaver 8848 gezien alleen werkt die op 2G, en zover ik heb begrepen zijn diverse providers 2G en 3G aal het afbouwen.
Dit om meer ruimte te maken voor 4 en 5G.
Dit betekend dat de EasySaver 8848 na verloop van tijd niet meer werkt.
Is er niet een dergelijke oplossing in 4 G?
Met vriendelijke groet,
O. Wouterse
Vastenmobiel.com  - Lifttelefoon aansluiten op EasySaver 8848
15-07-2019 15:50:56
Geachte heer Bucker,

Ik ga er even vanuit dat er op dit moment iets van een Quattrovox of Tiptel tussen de ISDN aansluiting en lifttelefoons zit? In dat geval is in elk geval zeker dat de aangesloten toestellen analoog zijn, een ISDN toestel werkt uiteraard niet via de analoge poort van de EasySaver 8848.

In de software van de EasySaver kan eveneens worden ingesteld dat, zodra de hoorn van de haak wordt genomen, het apparaat automatisch een voorgeprogrammeerd nummer kiest. In dat geval hoeft er dus geen nummer te worden gekozen door het aangesloten toestel. U kunt dit programmeren middels een speciale code welke wij u op aanvraag met de EasySaver mee kunnen sturen.
Alex Bucker  - EasySaver 8848
15-07-2019 9:23:19
Morgen.. Ik heb een lift installatie, waarbij 3 telefoons moeten werken
1 OP de lift 1 IN de lift en 1 ONDER de lift.
doordat ISDN is vervallen per 1 September kan ik mijn oude situatie niet meer handhaven.
Ik heb begrepen dat ik de analoge telefoons die nu aanwezig zijn bij de lift, kan laten aansturen via de EasySaver 8848
naar een netwerk.
Klopt dit ?
kan ik OOK een nr voorprogrameren, zodat de telefoon automatisch ALLEEN de receptie kan bereiken? ( via de EasySaver 8848 )
Hartelijk Dank voor Uw antwoordt.

Mvg
Alex
Vastenmobiel.com  - Antwoord op onderstaande vragen
26-06-2019 10:33:57
Geachte heer Menzer,

Hartelijk dank voor uw bericht. Het antwoord op uw vragen:

1.De EasySaver 8848 werkt op de 2G (GSM) frequentie. Deze frequentie wordt nu nog ondersteund door alle drie grote providers (KPN, Vodafone, T-Mobile). Wel is het zo dat T-Mobile heeft aangekondigd te gaan stoppen met 2G in november 2020. KPN en Vodafone op hun beurt hebben aangekondigd te gaan stoppen met de 3G ondersteuning (in 2021/2022) en 2G voorlopig nog in de lucht te houden. Die laatste twee providers hebben namelijk zo verschrikkelijk veel IOT apparatuur op 2G verbonden op hun netwerk dat hiermee stoppen op korte termijn echt geen optie is.
2.U kunt inderdaad een analoge Homevox of een splitter aansluiten op de EasySaver. In het geval van alleen een splitter moet u dan wel gebruik maken van toestellen met een niet al te hoge aansluitfactor omdat anders wellicht de spanning op de lijn te beperkt wordt om de toestellen nog te laten rinkelen bij een inkomende oproep.

Ik hoop zo antwoord op uw vragen te hebben gegeven, mochten er zaken toch niet helder zijn of heeft u nog andere vragen dan horen we dit graag!
Ries Menzer  - Easysaver 8848 Vragen
25-06-2019 20:31:21
"Alleen simkaarten van Tele2 zullen waarschijnlijk niet goed werken, omdat Tele2 als enige provider in Nederland alleen 4G aanbiedt."

1. Als de Easysaver 8848 niet met 4G werkt, waarmee (?G) werkt ie dan?
2. Ivm de beperkte mobiliteit van mijn oma wil ik 3 analoge telefoons ipv 2 aansluiten. Kan dit net als bij een router met mbv een splitter op een van de uitgangen voor een analoge teleoon of met een analoge Homevox telefooncentrale.

Ik hoor graag,
Ries
M. Sijbrandij  - EasySaver 8848
09-03-2019 12:59:48
De vaste lijn in het verzorgingstehuis van mijn oude schoonmoeder werd opgeheven. En een mobiel toestel was, gelet op haar beperkingen echt geen optie. Met de EasySaver kan zij haar BigButton-telefoon blijven gebruiken alsof er niets gebeurd is. Perfecte oplossing. Zeer aanbevolen!
M. Lange  - EasySaver 8848
05-11-2017 21:38:49
Het werkt geweldig! Mijn goede oude moeder kon slecht uit de voeten met haar mobiel terwijl dit er al een was voor oudere mensen. Ik wist niet dat een dergelijk systeem bestond, maar hoorde via via ervan. Via deze site besteld, ergens rondom 15.00 uur, volgende dag keurig stevig milieuverantwoord verpakt (doos in een doos) ontvangen.
Keurig netjes met de losse antenne erbij ontvangen. De simkaart uit de mobiel in de EasySaver; dicht klikken de oude Dect telefoon aangesloten waarmee mijn moeder wel uit de voeten kan. Ook het tweede Dect toestel functioneert gewoon goed bellen/gebeld worden. Het bereik is natuurlijk plaatsgebonden vanwege een stopcontact, maar ook met haar mobiele toestel bleef mijn moeder op haar kamer van het verzorgingshuis dus dat is geen item. Zelf snapt ze niet hoe het werkt maar ze is er dolblij mee, en het is veel goedkoper dan een vaste aansluiting.

Kortom ik was blij dat ik een bijna ideale oplossing heb kunnen bewerkstelligen.
Vastenmobiel.com  - Gebruik in combinatie met alarm
24-04-2017 9:58:12
Hartelijk dank voor uw reactie. Voor de door u genoemde toepassing is de EasySaver 8848 inderdaad erg geschikt. Er is echter iets waar u rekening mee dient te houden: verzekeringseisen. Als u vanwege de verzekering een gecertificeerd alarmsysteem heeft kan het zijn dat de verzekeraar eist dat deze is aangesloten op het reguliere vaste telefoonnet. De reden hiervan is dat dit netwerk nagenoeg altijd stabiel is en bovendien gevoed (er zit een kleine spanning op de telefoonlijn) wordt vanuit het netwerk.
In de EasySaver hebben we dit ondervangen door het aanbrengen van een back-up accu in het apparaat. U bent dan dus alleen nog afhankelijk van de beschikbaarheid van het mobiele netwerk. Ondertussen is dit in de loop der jaren ook dusdanig sterk verbeterd dat ook officiele installateurs dit product regelmatig gebruiken.
Van De Keer  - easysaver
23-04-2017 0:59:42
beste.
Graag verneem ik of dit toestel een volwaardig alternatief is ,ik heb een huisalarm met telefoonkiezer met spraakmodule deze is aangesloten met telefoonkabel op telefoonlijn proximus die voor gewoon Te bellen bijna nooit gebruikt is ,daarom overweeg ik de vaste lijn op Te zeggen zou dit werken voor dit alarmsisteem.
Dank bij voorbaat,
Hm
Vastenmobiel.com  - Puls draaischijf telefoon
29-03-2017 11:01:37
Beste Wim,

Helaas is het niet mogelijk om een telefoon met pulsen aan te sluiten op de EasySaver 8848. Deze GSM gateway werkt namelijk inderdaad alleen met toon toestellen. De ouderwetse draaischijf telefoon valt daarmee dus af in combinatie met de EasySaver 8848. Alle andere vaste telefoons met snoer en hoorn en bijvoorbeeld ook draadloze DECT telefoons werken wel goed.

Met vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
Wim  - EasySaver 8848
29-03-2017 10:46:20
Beste,
Is het mogelijk om een oude telefoon met pulsen (draaischijf) aan te sluiten op deze adaptor of kan dit enkel met toon toestellen?
Mvg,
Wim
vastenmobiel.com  - Bereik
20-06-2016 12:03:24
Beste Heero,

In de EasySaver 8848 gaat een simkaart, deze kan van elke provider zijn. De EasySaver wordt meestal bij een vensterbank neergezet op de grond, waarna de antenne bij het raam geplaatst wordt. Het moet wel heel gek lopen, wil je dan niet voldoende ontvangst hebben. De EasySaver heeft stroom nodig, dus moet in de buurt van een stopcontact opgesteld worden. En blijft dus continue op dezelfde plaats staan.

Ontvangst/dekking werkt net als een mobiele telefoon: heb je een of meer streepjes dan kan er gebeld worden. Door de antenne met een kabeltje van 2,5 meter lukt dit altijd wel.

De volgende stap is de vaste telefoon, die staat vaak op een tafeltje in de buurt van de EasySaver en met die telefoon kun je niet rondlopen. Tenzij je kiest voor een Dect-telefoon, dan kun je de telefoon uit de houder pakken en ermee wandelen, zover het bereik van het basisstation van de Dect-telefoon reikt (meestal hooguit 50 meter).

Vanuit de praktijk horen we vaak positieve verhalen, omdat oudere mensen er flink meegeholpen kunnen zijn. Zeker als een vaste lijn ontbreekt en men gedwongen wordt te gaan bellen met een mobiele telefoon. Dan toch kunnen bellen met de vertrouwde vaste telefoon is vaak een enorme uitkomst.

Met vriendelijke groet,
vastenmobiel.com
Heero Boer  - Bereik
17-06-2016 21:21:17
Als je de EasySaver 8848 op de kamer hebt geplaatst in een verzorgingstehuis.
Hoe ver is dan het bereik vanuit de kamer????
Of werkt dit net als de gewone mobiele telefoon, afstand geen bezwaar, als er maar dekking is van de provider!!
Vastenmobiel.com  - Inderdaad overal werkend
21-04-2015 10:31:35
De EasySaver 8848 kan inderdaad eenvoudig mee worden genomen. Dat is geen enkel probleem. Je kunt het vergelijken met een mobiele telefoon, die ook overal funtioneert waar netwerkdekking is. In dit geval neem je de EasySaver 8848 en een vaste telefoon mee in een doos of tas naar de camping en later weer terug naar de woning of iedere andere gewenste locatie. Enige voorwaarde: een stopcontact voor de stroom.
Het systeem werkt ook prima in het buitenland. Let dan wel op of het abonnement van de simkaart toereikend is.
Fred Reijmer hebben we telefonisch toelichting gegeven.
F. Reijmer  - Mobiel bellen op vaste telefoon
23-03-2015 9:22:37
Mijn moeder heeft 2 vaste lijnen: namelijk 1 in haar woning en 1 in haar caravan op een camping.
Zij is meestal voor een periode van 1 maand op de camping en 1 week in haar woning. Totaal ca. een bedrag van 55 per maand
Zij wil graag blijven bellen met haar vaste telefoons, op beide locaties en geen gebruik maken van een mobiele telefoon.
De Easy Saver lijkt mij een prima alternatief.
Begrijp ik goed dat het mogelijk is om de Easy Saver 8848 steeds mee te nemen naar de locatie waar zij op dat moment is
Kunnen de vaste toestellen dan op een eenvoudige manier worden aangesloten
Kunnen dan de vaste lijn aansluitingen worden opgezegd
Mijn idee is dan om een mobiele simkaart te nemen met een abonnement waar zij onbeperkt mee kan bellen. Dat moet toch wel lukken voor het bedrag wat zij nu betaalt voor beide vaste lijnen

met vriendelijke groet,

Fred Reijmer
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN