Huawei 4G router B311 - 221 - www.vastenmobiel.com

Huawei 4G router B311 - 221

Huawei 4G router B311 - 221
Huawei 4G router B311 - 221

Krachtige, stabiele 4G verbinding door de Huawei B311-211

De Huawei B311 - 211 is een krachtige 4G mobiele router met hoge snelheden. Hiermee kunt u op zowel vaste als tijdelijke locaties een betrouwbare verbinding via 4G creëren. Maar liefst een snelheid tot maximaal 150 Mbps (download) en 50 Mbps (upload) is mogelijk door de nieuwste LTE techniek. Tot 32 apparaten kunt u draadloos via WiFi aansluiten, hiernaast ook nog 1 bedraad apparaat en 1 analoge telefoon. 

De sterke ingebouwde antenne is vaak ruim voldoende voor een stabiel ontvangst. Eventueel kan een externe antenne (standaard meegeleverd) worden geplaatst.

Wij leveren deze 4G router inclusief handleiding. Ben u vertrouwd met het instellen van een router, dan kunt u de B311-221 eenvoudig gebruiksklaar maken. Mocht dat niet lukken, dan kunt kunt u uiteraard onze klantenservice benaderen voor hulp bij de installatie.

Belangrijkste specificaties
 • Simlockvrij (Mini-sim)
 • Configuratiescherm 192.168.8.1 (talen en ip-adres aanpasbaar)
 • 1x LAN/WAN aansluiting
 • 1x Analoge telefoonaansluiting (RJ11)
 • Single band 2,4 Ghz WiFi 802.11 b/g/n/ access point
 • WiFi gastnetwerk instelbaar
 • MIMO antenne ingebouwd
 • 1x Externe 4G antenne aansluiting
 • 4G LTE Cat4/DC-HSPA+/HSPA+/HSPA/UMTS/EDGE/GPRS/GSM (4G/3G/2G)
 • Tot maximaal 150 Mbps download en 50 Mbps upload
 • Géén back-up accu (als de stroom uitvalt, valt daarmee ook de router uit)
In de verpakking:
 • Huawei B311 - 221 (kleur = wit)
 • Stroom 220/230 stroomadapter (12V, 1A)
 • Externe antenne
 • Handleiding (o.a. Engels)
Extra informatie over dit product:
 • Dit betreft een nieuw exemplaar, bestemd voor de EU
 • Origineel en verzegeld in de doos
 • Door Huawei Technologies (Netherlands) B.V. uitgebracht
 • 2 jaar garantie


Schrijf een reactie

Vastenmobiel.com  - Kosten?
08-04-2024 12:48:46
Beste Pramod Saxena,

Uw vraag is voor ons niet helemaal duidelijk. De aanschafprijs staat namelijk aangegeven. Wellicht dat u op de abonnementskosten doelt? Dat hangt helemaal af van het abonnement dat u afsluit bij een mobiele provider. In ieder geval kan deze Huawei router in Nederland, maar zeker ook in Frankrijk worden gebruikt. Dat is geen enkel probleem, het toestel is simlock-vrij.

Afhankelijk van het gebruik is de hoeveelheid data die u per maand nodig heeft (bijvoorbeeld 1Gb, 10Gb, 50Gb of onbeperkt). Hoe meer data hoe hoger de prijs van het abonnement zal zijn uiteraard.

Stel dat u de router in beide landen wilt gaan gebruiken, dan dient u na te denken over waar u het abonnement afsluit. Met een Nederlandse simkaart kunt u weliswaar het apparaat ook in Frankrijk gebruiken. Voor dataroaming mag de Nederlandse provider geen extra kosten rekenen, maar vaak is de hoeveelheid data wel gelimiteerd (check de kleine letters in de algemene voorwaarden). Misschien is het dus wijzer (hangt dus helemaal van uw situatie af) om in Frankrijk een simkaart bij een Franse provider ter regelen.

Vriendelijke groet,

Vastenmobiel.com
Pramod Saxena  - Huawei 4G box
08-04-2024 11:50:20
Wat kost het hier in NL en werkt deze ook in Frankrijk? Mvg
Vastenmobiel.com  - Re: 4g router met belfuntie
17-03-2023 8:58:57
Hallo Onno,

Prima keuze dan om deze B311 te kiezen. Waar je wel rekening mee moet houden: de RJ11 poort van deze router belt via de simkaart die geplaatst is, maar ondersteunt geen VoLTE bellen. Dus als 2G wordt afgeschaft is het maar de vraag of je nog via de simkaart kan bellen (logischerwijs is dit niet het geval). Je kan er eventueel wel een SIP account in zetten, dan kan je dus bellen over mobiele data, maar heb je wel een apart SIP account nodig.

Groeten van Vastenmobiel.com
onno  - 4g router met belfuntie
16-03-2023 20:30:00
ik kijk nu naar een Huawei 4G router B311 - 221.

ik ben op zoek naar een systeem met een simkaart, LAN/wifi en telefoon, bereikbaar op het mobiele nummer van de sim. uitbreidbaar met twee dect-handsets.

Wat is jullie suggestie?

Groet van Onno
Vastenmobiel.com  - Caller ID - FSK / DTMF
22-11-2022 11:27:59
Goedemorgen Alex,

Welke Dect telefoon wordt er gebruikt?
Mogelijk moet er een instelling worden aangepast in de telefoon zelf (van DTMF naar FSK of andersom).
Dat wil nog wel eens helpen om de nummerweergave aan de praat te krijgen.
Toestel moet de functie nummerweergave überhaupt wel ondersteunen.

Met vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
Alex Steegstra  - Hoe stel ik Caller ID in?
21-11-2022 20:42:39
Hallo leuke mensen van vastenmobiel!

Een poosje geleden heb ik deze router gekocht voor een vriend. Hij heeft een Tele2 SIM kaart met onbeperkt bellen en onbeperkt data. Het werkt allemaal als een tierelier en hij is er erg blij mee. Hartelijk dank daarvoor.

Ik heb één dingetje niet voor elkaar gekregen en dat is de Caller ID weergeven. Hij heeft een DECT toestel aangesloten op de telefoonaansluiting. Wanneer hij gebeld wordt ziet hij alleen nullen in het dsiplay van de telefoon. Belt hij naar buiten, dan ziet de ontvangende partij wel zijn nummer. Is er ergens een instelling die ik aan kan passen in de router om het bellende nummer wel weer te geven?

Al vast heel hartelijk dank voor het meedenken.
Vastenmobiel.com  - RE: 4G simkaart met databundel verplicht?
26-08-2022 9:32:56
Goedendag Gerrit, we hebben elkaar ondertussen al telefonisch gesproken, maar ter info voor onze klanten die hier ook nieuwsgierig naar zijn zet ik hier even de samenvatting/conclusie van ons gesprek neer.

Het volstaat om een simkaart te nemen met alleen bellen. Maar bellen via 4G gaat sowieso niet werken. Voor het bellen schakelt de router namelijk om naar 2G. Waarom / hoe dit technisch precies zit heb ik uitgelegd en heb een toelichting waarom dit bij andere aanbieders ook niet gaat lukken, hoewel zij zeggen/denken van wel.
Conclusie: ook al staat VoLTE bij de specificaties vermeld (dat is bij de B311 overigens niet zo), geeft dit zo goed als geen garantie dat dit in de praktijk ook echt werkt.

De B311 zou op termijn anders geprogrammeerd kunnen worden zodat er via een dataverbinding en een VoIP account via 4G zou kunnen worden gebeld. Dan is het apparaat toch nog via 4G te gebruiken.
Gerrit Blom  - 4G simkaart met databundel verplicht?
18-08-2022 11:53:27
Ik zit eraan te denken om deze router voor mijn moeder (verzorgingstehuis) aan te schaffen. De router hoeft voor ons maar 1 ding te doen: mobiel kunnen bellen/gebeld worden (4G, want 2G verdwijnt binnenkort) met een vaste telefoon. Kan ik dan volstaan met een simkaart waarmee ik alleen kan bellen of is een databundel toch nog verplicht om de router uberhaupt te kunnen gebruiken?
Vastenmobiel.com  - Buiten antenne
05-08-2022 9:53:29
Goedemorgen Rien,

Dat is vrij simpel: achterkant zit een klepje (bijna over de hele breedte). Haal je die er voorzichtig af, dan zie je daar de connector waarop je de antenne kunt aansluiten. Daarna dient in het menu van de router een aanpassing gedaan worden. Volgens mij bij systeem of geavanceerd zit een optie Antenna. Deze moet op extern gezet worden. Dan keertje de router opnieuw opstarten.

Overigens verwacht ik niet dat een antenne jouw probleem zal oplossen. De oorzaak zit ‘m in de vakantiedrukte. Al die mensen zitten op 4G. In landen als Spanje is dat een probleem. De mastcapaciteit is beperkt, waardoor de verbindingen haperen, wegvallen of vertragen. Of – dat wordt minder vaak uitgesproken – er wordt bewust op de snelheid geknepen, omdat data roaming providers tegenwoordig veel geld kost.

Het ontvangst zal wel verbeteren met een goede buiten antenne, maar daarmee pak je de echte oorzaak van het probleem waarschijnlijk niet aan.

Vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
Rien Belt  - Buiten antenne
04-08-2022 19:46:56
Goeden dag kan ik op mijn router huawei 311- 221 een extra buiten antenne aansluiten ik heb diversen keren dat mijn wifi wegvalt of gewoon te weinig leverd zodat mijn streaming telkens weg valt als het erg druk is aan de kust is het een ramp elke keer valt alles weg ik heb alleen mijn tv erop en een tablet als er weinig mensen zijn in de omgeving is er geen probleem dan werkt alles perfect.. En zo ja hoe sluit je deze dan aan en welke antenne heb ik dan nodig
Gr Rien. PS ik woon in Spanje in Almunecar
Vastenmobiel.com  - Welk lampje knippert?
09-06-2022 9:08:28
Goedemorgen Rien,

Op de Huawei B311/B312 routers zitten vijf ledlampjes, die kunnen aanstaan. De eerste is de power, de tweede is de netwerkverbinding, de derde is de WiFi, de vierde is de ethernetaansluiting en de laatste de ontvangststerkte. Wat wij vermoeden: u ziet het ethernetlampje knipperen (de vierde). In dat geval hoeft u zich geen zorgen te maken. Dit hoort zo, u heeft dan een actieve verbinding op uw UTP-poort aansluiting.

Mocht het toch anders zijn dan we inschatten, dan horen we weer graag van u.

Vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
rien belt in  - Knippert Lampje van de kan wan router Huawei B312
08-06-2022 20:23:58
Goedendag hoe krijg ik het knippert Lampje uit van de router alles geïnstalleerd en alles werkt goed alleen blijft het kan lampje knipperen ik gebruikt de router voor de tv in Spanje ook heb ik de router van Vodafone uit Spanje gehuurd compleet voor een vast maandbedrag. Krijg het niet uit ook op adres toegevoegd via de tv bij instellingen ik heb een kastje voor ontvangst tv beelden uit NL H96 Max met vrgr Rien
Vastenmobiel.com  - Re: Router met sim-kaart
09-05-2022 14:02:19
Goedemiddag Gerard,

Het router is simlockvrij en kan daardoor met elke provider (prepaid en abonnement) worden gebruikt.

Met vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
Gerard  - 'Router'met sim-kaart
09-05-2022 13:56:15
Inmiddels bleek mij, dat mijn Option GlobalSurfer III niet meer bruikbaar is vanwege het wegvallen van 3G. Een Huawei-vervanger sprak mij aan vanwege het standaard meeleveren van een Nederlandstalige handleiding.
Kan ik het prepaid-simkaartje van Vodafoon gewoon in een Huawei-'router''gebruiken?
Leo Leibbrand  - Huawei B311-221
26-02-2022 1:29:56
Geachte dames en heren,

Deze modem werkt goed, alleen via de mobiel kan ik niet videobellen middels Wats-app.

De vraag is moet er iets aan de instellingen van deze 4g-mifi-router worden veranderd.

Met vriendelijke groeten.
vastenmobiel.com  - Internetconnectie
18-11-2021 16:44:11
Goedemiddag Frank,

Dank voor uw bericht.
Zojuist hier een vooraf ingestelde router voor bellen van de stapel gepakt en getest met een Vodafone prepaid kaartje.
Onze bevindingen: mobiele data en dataroaming staan uitgeschakeld. In principe is er geen dataverkeer mogelijk.
Dit kunt u controleren door de router met een laptop te verbinden en dan in te loggen op de router.
In de browser typt u dan 192.168.8.1 als adres. Het wachtwoord (is meestal gelijk aan het WiFi wachtwoord) staat op de sticker aan de onderkant.
U dient dan te kijken in het menu bij de network settings.
Als hier de dataverbinding uitstaat, dan zit het probleem elders.
Wellicht worden deze settings door Huawei zelf overruled als bij de geavanceerde instellingen de nachtupdate aanstaat.
Dat zou wellicht het onverklaarbare verbruik kunnen verklaren.
We denken zelf eigenlijk vooral in deze richting.
Ook dit kunt u uitschakelen via het menu.
Uiteraard mag u ons altijd bellen (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00uur) mocht u nog extra aanwijzingen willen.

Bij een (Vodafone) prepaid kaartje is het onhandig dat alles van zo’n kaartje kan worden geschreven. Dus sms, spraak en data. Bij gewone abonnementen voor alleen bellen, dus zonder data, heb je hiervan geen hinder. Wellicht dat u daardoor de eerste afnemer van dit systeem bent die dit probleem aan ons voorlegt.

We hopen uiteraard dat u hiermee de router kunt controleren om het onbedoelde (vermoedelijk dus door updates) dataverbruik te stoppen.

Vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
Frank  - Internetconnectie niet nodig, maak toch kosten
18-11-2021 15:40:26
LS,
Vanaf begin dit jaar staat er een Huawei B311-221 Router bij mijn moeder in verzorgingstehuis, bij jullie aangeschaft. Telefonisch heeft de medewerker de Router zodanig ingesteld dat deze alleen voor telefonisch gebruik is en er geen internetconnectie mogelijk is. Sindsdien maakt mijn moeder gebruik van een Vodafone prepaid in de Router. Ik heb ook een handleiding ontvangen van deze medewerker, waarin staat dat de Router ook op de afgesproken wijze is ingesteld.
Mijn moeder (en niemand anders) maakt echter gebruik van UITbellende telefoontjes, soms wordt er Ingebeld. Via My Vodafone heb ik meerdere keren gezien dat het beltegoed lager was, en ik heb al een aantal keren moeten opwaarderen. Ik vond dat vreemd, gezien het belgedrag van mijn moeder (die is 0). Vandaag Vodafone gebeld, zij konden mij bevestigen dat er GEEN belkosten gemaakt zijn maar er wel DATAverbruik is, of wel blijkt er toch een intetnetconnectie te zijn..... en dat zou niet moeten.
Mijn vraag is of er een mogelijkheid is dat ik deze alsnog kan uitschakelen. Let wel, mijn moeder is niet in het bezit van een mobiel toestel, maar gewoon een seniorentelefoon met kabelaansluiting in de Router.

Inmiddels weet ik dus dat Vodafone DATAverbruik berekent en deze (natuurlijk) van haar beltegoed afgaat, maar wel ten onrechte.....

Ik hoop dat er een oplossing is !!

Hoor graag
Met groet
Frank
Vastenmobiel.com  - WiFi in het buitenland
09-08-2021 16:13:00
Beste Frans,

Ja, dat kan zeker! Maar er zijn wel wat mitsen en maren.

Binnen de EU kunt u uw eigen provider gebruiker middels dataroaming op een buitenlands netwerk. Wellicht dient u wel de juiste APN in te geven op de Huawei router (staat in de handleiding hoe dit moet). Buiten de EU worden de roaming kosten in rekening gebracht. Dan kan zo’n WiFi punt een dure aangelegenheid worden. Soms kopen mensen om die reden een prepaid data simkaart van desbetreffende land. Dan zijn de kosten minder hoog. Maar, het kan in ieder geval allemaal.

Nog wat extra informatie: stel dat u een bundel heeft van 5Gb per maand, wil dit niet automatisch zeggen dat u in het buitenland ook van die 5Gb gebruik kunt maken. Providers mogen dit beperken en dat doen in de praktijk ook (dit heet: beleid inzake redelijk gebruik). Dit verschilt per provider en kunt u het beste bij uw provider navragen. Check ook de regel dat het abonnement thuis meer gebruikt moet worden dan in het buitenland.

Mochten er nog vragen zijn, horen we het graag.

Met vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
Frans Mellendijk  - wifi in het buitenland
08-08-2021 13:54:19
Goedendag,

Kan ik met deze Huawai B311-221 een Wifi punt creeren in het buitenland.(geheel Europa )


mvg Frans
Vastenmobiel.com  - Vaste telefoon aansluiten
10-05-2021 16:18:52
Beste Sven,
Ja, dat is zeker mogelijk. Maar, belangrijk om te weten, voor het bellen via een analoge telefoon wordt bij de Huawei B311 alleen 3G of 2G gebruikt. Het toestel ondersteunt dus geen bellen via 4G (VoLTE).

Goed om verder te weten: alleen T-Mobile stopt per ingang van 1 juni 2021 met 2G. KPN en Vodafone blijven 2G gewoon nog aanbieden tot en met in ieder geval medio 2025.

Ons advies is daarom ook om een abonnement te regelen bij KPN of Vodafone, of iets onderliggends, denk bijvoorbeeld aan een simkaart van Duidelijk! Dan kun je in ieder geval nog tot medio 2025 bellen met de huidige EasySaver. Hopelijk is er dan een betaalbare GSM gateway op de markt, waarbij ook VoLTE wordt ondersteund.

Mochten er nog vragen zijn, horen we het graag.
Met vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
Sven Geensen  - Vaste telefoon aansluiten op Huawei B311-211
10-05-2021 14:41:59
Beste,

Is het mogelijk op deze modem een gewone vaste telefoon aan te sluiten? We hebben nu de easysaver maar 2g gaat er binnenkort uit en met de tijd zal dit er overal wel uit gaan. Is dit een goed alternatief voor de easysaver?


Mvg,

Sven Geensen
Vastenmobiel.com  - RE:4G Router
28-10-2020 16:23:00
Geachte heer Blokland,

Bedankt voor uw reactie op onze site. Inderdaad kunt u elke analoge DECT basis aansluiten op de analoge toestelpoort. Het toestel is dan inderdaad bereikbaar op het 06 nummer van de geplaatste simkaart. Let er wel op dat dit dan een simkaart is met spraak mogelijkheid is (dus met een 06 nummer en geen 097 nummer) want op een 097 data nummer is geen spraak mogelijk.
Wel kan er indien gewenst een SIP account in het apparaat worden ingesteld. In dat geval kan er dus gebeld worden over VOIP via de mobiele dataverbinding. Dan is ook enkel een mobiele datasimkaart nodig.

Met vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
Jan Blokland  - 4G router
28-10-2020 14:07:01
L.S., over de Huawei B311-211 4G router heb ik de volgende vragen:
Is elk DECT basis-station aan te sluiten op de analoge telefoonaansluiting?
Onder welk nummer is de analoge telefoon te bereiken? Is dat het 06 nummet van de SIM-card?

Met vriendelijke groet,

Jsn Blokland
Vastenmobiel.com  - Bellen met analoge telefoon
22-06-2020 11:46:19
Goedemorgen Carlo,

Het is inderdaad mogelijk om een analoge telefoon op de Huawei B311 aan te sluiten en dan via de simkaart te bellen. Let op: het toestel gebruikt 4G alleen voor data; bellen zal automatisch via 3G worden uitgevoerd. Stel dus dat u de router ook wilt gebruiken voor een snelle dataverbinding, dan moet u hiermee rekening houden. Zodra er gebeld wordt, schakelt de router direct op 3G over, waarmee de snelheid van de internetverbinding een stuk trager wordt. Zodra het gesprek beëindigd wordt, schakelt de router weer naar 4G toe. VoLTE (bellen via 4G) wordt helaas niet ondersteund.

Een handleiding hebben we u inmiddels gemaild.

Met vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
Carlo Huigen  - Huawei 4G router B311 - 221 /met analoge telefoon
18-06-2020 20:47:14
Huawei 4G router B311 - 221

Kan ik deze 4g router ook gebruiken om een analoge telefoon op aan te sluiten en dan via de sim te bellen ?

Kunt u evt de handleiding aan mij mailen?

Dank je wel,
Groet
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN