Huawei 4G router B311 - 221 - www.vastenmobiel.com

Huawei 4G router B311 - 221

Huawei 4G router B311 - 221
Huawei 4G router B311 - 221

Krachtige, stabiele 4G verbinding door de Huawei B311-211

De Huawei B311 - 211 is een krachtige 4G mobiele router met hoge snelheden. Hiermee kunt u op zowel vaste als tijdelijke locaties een betrouwbare verbinding via 4G creëren. Maar liefst een snelheid tot maximaal 150 Mbps (download) en 50 Mbps (upload) is mogelijk door de nieuwste LTE techniek. Tot 32 apparaten kunt u draadloos via WiFi aansluiten, hiernaast ook nog 1 bedraad apparaat en 1 analoge telefoon. 

De sterke ingebouwde antenne is vaak ruim voldoende voor een stabiel ontvangst. Eventueel kan een externe antenne (standaard meegeleverd) worden geplaatst.

Wij leveren deze 4G router inclusief Nederlandstalige handleiding. Ben u vertrouwd met het instellen van een router, dan kunt u de B311-221 eenvoudig gebruiksklaar maken. Mocht dat niet lukken, dan kunt kunt u uiteraard onze klantenservice benaderen voor hulp bij de installatie.

Belangrijkste specificaties
 • Simlockvrij (Micro-sim)
 • Nederlands configuratiescherm 192.168.8.1 (aanpasbaar)
 • 1x LAN/WAN aansluiting
 • 1x Analoge telefoonaansluiting (RJ11)
 • Single band 2,4 Ghz WiFi 802.11 b/g/n/ access point
 • WiFi gastnetwerk instelbaar
 • MIMO antenne ingebouwd
 • 1x Externe 4G antenne aansluiting
 • 4G LTE Cat4/DC-HSPA+/HSPA+/HSPA/UMTS/EDGE/GPRS/GSM (4G/3G/2G)
 • Tot maximaal 150 Mbps download en 50 Mbps upload
 • Géén back-up accu (als de stroom uitvalt, valt daarmee ook de router uit)
In de verpakking:
 • Huawei B311 - 221 (kleur = wit)
 • Stroom 220/230 stroomadapter (12V, 1A)
 • Externe antenne
 • Handleiding (o.a. Nederlands, Engels)
Extra informatie over dit product:
 • Dit betreft een nieuw exemplaar, bestemd voor de Benelux
 • Origineel en verzegeld in de doos
 • Door Huawei Technologies (Netherlands) B.V. uitgebracht
 • 2 jaar garantie


Schrijf een reactie

vastenmobiel.com  - Internetconnectie
18-11-2021 16:44:11
Goedemiddag Frank,

Dank voor uw bericht.
Zojuist hier een vooraf ingestelde router voor bellen van de stapel gepakt en getest met een Vodafone prepaid kaartje.
Onze bevindingen: mobiele data en dataroaming staan uitgeschakeld. In principe is er geen dataverkeer mogelijk.
Dit kunt u controleren door de router met een laptop te verbinden en dan in te loggen op de router.
In de browser typt u dan 192.168.8.1 als adres. Het wachtwoord (is meestal gelijk aan het WiFi wachtwoord) staat op de sticker aan de onderkant.
U dient dan te kijken in het menu bij de network settings.
Als hier de dataverbinding uitstaat, dan zit het probleem elders.
Wellicht worden deze settings door Huawei zelf overruled als bij de geavanceerde instellingen de nachtupdate aanstaat.
Dat zou wellicht het onverklaarbare verbruik kunnen verklaren.
We denken zelf eigenlijk vooral in deze richting.
Ook dit kunt u uitschakelen via het menu.
Uiteraard mag u ons altijd bellen (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00uur) mocht u nog extra aanwijzingen willen.

Bij een (Vodafone) prepaid kaartje is het onhandig dat alles van zo’n kaartje kan worden geschreven. Dus sms, spraak en data. Bij gewone abonnementen voor alleen bellen, dus zonder data, heb je hiervan geen hinder. Wellicht dat u daardoor de eerste afnemer van dit systeem bent die dit probleem aan ons voorlegt.

We hopen uiteraard dat u hiermee de router kunt controleren om het onbedoelde (vermoedelijk dus door updates) dataverbruik te stoppen.

Vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
Frank  - Internetconnectie niet nodig, maak toch kosten
18-11-2021 15:40:26
LS,
Vanaf begin dit jaar staat er een Huawei B311-221 Router bij mijn moeder in verzorgingstehuis, bij jullie aangeschaft. Telefonisch heeft de medewerker de Router zodanig ingesteld dat deze alleen voor telefonisch gebruik is en er geen internetconnectie mogelijk is. Sindsdien maakt mijn moeder gebruik van een Vodafone prepaid in de Router. Ik heb ook een handleiding ontvangen van deze medewerker, waarin staat dat de Router ook op de afgesproken wijze is ingesteld.
Mijn moeder (en niemand anders) maakt echter gebruik van UITbellende telefoontjes, soms wordt er Ingebeld. Via My Vodafone heb ik meerdere keren gezien dat het beltegoed lager was, en ik heb al een aantal keren moeten opwaarderen. Ik vond dat vreemd, gezien het belgedrag van mijn moeder (die is 0). Vandaag Vodafone gebeld, zij konden mij bevestigen dat er GEEN belkosten gemaakt zijn maar er wel DATAverbruik is, of wel blijkt er toch een intetnetconnectie te zijn..... en dat zou niet moeten.
Mijn vraag is of er een mogelijkheid is dat ik deze alsnog kan uitschakelen. Let wel, mijn moeder is niet in het bezit van een mobiel toestel, maar gewoon een seniorentelefoon met kabelaansluiting in de Router.

Inmiddels weet ik dus dat Vodafone DATAverbruik berekent en deze (natuurlijk) van haar beltegoed afgaat, maar wel ten onrechte.....

Ik hoop dat er een oplossing is !!

Hoor graag
Met groet
Frank
Vastenmobiel.com  - WiFi in het buitenland
09-08-2021 16:13:00
Beste Frans,

Ja, dat kan zeker! Maar er zijn wel wat mitsen en maren.

Binnen de EU kunt u uw eigen provider gebruiker middels dataroaming op een buitenlands netwerk. Wellicht dient u wel de juiste APN in te geven op de Huawei router (staat in de handleiding hoe dit moet). Buiten de EU worden de roaming kosten in rekening gebracht. Dan kan zo’n WiFi punt een dure aangelegenheid worden. Soms kopen mensen om die reden een prepaid data simkaart van desbetreffende land. Dan zijn de kosten minder hoog. Maar, het kan in ieder geval allemaal.

Nog wat extra informatie: stel dat u een bundel heeft van 5Gb per maand, wil dit niet automatisch zeggen dat u in het buitenland ook van die 5Gb gebruik kunt maken. Providers mogen dit beperken en dat doen in de praktijk ook (dit heet: beleid inzake redelijk gebruik). Dit verschilt per provider en kunt u het beste bij uw provider navragen. Check ook de regel dat het abonnement thuis meer gebruikt moet worden dan in het buitenland.

Mochten er nog vragen zijn, horen we het graag.

Met vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
Frans Mellendijk  - wifi in het buitenland
08-08-2021 13:54:19
Goedendag,

Kan ik met deze Huawai B311-221 een Wifi punt creeren in het buitenland.(geheel Europa )


mvg Frans
Vastenmobiel.com  - Vaste telefoon aansluiten
10-05-2021 16:18:52
Beste Sven,
Ja, dat is zeker mogelijk. Maar, belangrijk om te weten, voor het bellen via een analoge telefoon wordt bij de Huawei B311 alleen 3G of 2G gebruikt. Het toestel ondersteunt dus geen bellen via 4G (VoLTE).

Goed om verder te weten: alleen T-Mobile stopt per ingang van 1 juni 2021 met 2G. KPN en Vodafone blijven 2G gewoon nog aanbieden tot en met in ieder geval medio 2025.

Ons advies is daarom ook om een abonnement te regelen bij KPN of Vodafone, of iets onderliggends, denk bijvoorbeeld aan een simkaart van Duidelijk! Dan kun je in ieder geval nog tot medio 2025 bellen met de huidige EasySaver. Hopelijk is er dan een betaalbare GSM gateway op de markt, waarbij ook VoLTE wordt ondersteund.

Mochten er nog vragen zijn, horen we het graag.
Met vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
Sven Geensen  - Vaste telefoon aansluiten op Huawei B311-211
10-05-2021 14:41:59
Beste,

Is het mogelijk op deze modem een gewone vaste telefoon aan te sluiten? We hebben nu de easysaver maar 2g gaat er binnenkort uit en met de tijd zal dit er overal wel uit gaan. Is dit een goed alternatief voor de easysaver?


Mvg,

Sven Geensen
Vastenmobiel.com  - RE:4G Router
28-10-2020 16:23:00
Geachte heer Blokland,

Bedankt voor uw reactie op onze site. Inderdaad kunt u elke analoge DECT basis aansluiten op de analoge toestelpoort. Het toestel is dan inderdaad bereikbaar op het 06 nummer van de geplaatste simkaart. Let er wel op dat dit dan een simkaart is met spraak mogelijkheid is (dus met een 06 nummer en geen 097 nummer) want op een 097 data nummer is geen spraak mogelijk.
Wel kan er indien gewenst een SIP account in het apparaat worden ingesteld. In dat geval kan er dus gebeld worden over VOIP via de mobiele dataverbinding. Dan is ook enkel een mobiele datasimkaart nodig.

Met vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
Jan Blokland  - 4G router
28-10-2020 14:07:01
L.S., over de Huawei B311-211 4G router heb ik de volgende vragen:
Is elk DECT basis-station aan te sluiten op de analoge telefoonaansluiting?
Onder welk nummer is de analoge telefoon te bereiken? Is dat het 06 nummet van de SIM-card?

Met vriendelijke groet,

Jsn Blokland
Vastenmobiel.com  - Bellen met analoge telefoon
22-06-2020 11:46:19
Goedemorgen Carlo,

Het is inderdaad mogelijk om een analoge telefoon op de Huawei B311 aan te sluiten en dan via de simkaart te bellen. Let op: het toestel gebruikt 4G alleen voor data; bellen zal automatisch via 3G worden uitgevoerd. Stel dus dat u de router ook wilt gebruiken voor een snelle dataverbinding, dan moet u hiermee rekening houden. Zodra er gebeld wordt, schakelt de router direct op 3G over, waarmee de snelheid van de internetverbinding een stuk trager wordt. Zodra het gesprek beëindigd wordt, schakelt de router weer naar 4G toe. VoLTE (bellen via 4G) wordt helaas niet ondersteund.

Een handleiding hebben we u inmiddels gemaild.

Met vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
Carlo Huigen  - Huawei 4G router B311 - 221 /met analoge telefoon
18-06-2020 20:47:14
Huawei 4G router B311 - 221

Kan ik deze 4g router ook gebruiken om een analoge telefoon op aan te sluiten en dan via de sim te bellen ?

Kunt u evt de handleiding aan mij mailen?

Dank je wel,
Groet
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN