Maxcom MM42D telefoon op simkaart 4G - www.vastenmobiel.com

Maxcom MM42D telefoon op simkaart 4G

Maxcom MM42D telefoon op simkaart 4G
Maxcom MM42D telefoon op simkaart 4G
Maxcom MM42D telefoon op simkaart 4G
Maxcom MM42D telefoon op simkaart 4G

139.00

Levertijd: eind mei 2024 weer leverbaar
Voorraad: onbeperkt
Vastenmobiel
vastenmobiel.nl
Aantal:
betaalopties webshop

Maxcom Comfort MM42D vaste telefoon op 4G met WhatsApp

De Maxcom Comfort MM42D is een 4G huistelefoon met grote toetsen en duidelijke cijfers. Het menu is in het Nederlands, net als de meegeleverde handleiding. Wat zeer bijzonder is: via het grote touchscreen kan WhatsApp (videobellen) worden gebruikt.

Dit toestel is helaas voorlopig niet leverbaar. Maxcom bereidt een tweede 'druk' voor van dit toestel, deze is waarschijnlijk niet eerder beschikbaar dan eind mei 2024.

Let op: we krijgen veel vragen van mensen die elders dit toestel hebben aangeschaft, maar er dan achter komen dat er geen Nederlandstalige handleiding is meegeleverd. Ook worden we gebeld met support vragen op dit toestel. Uiteraard willen we onze klanten graag helpen, maar we kunnen geen support geven op apparatuur die niet bij ons is aangeschaft. Wilt u dus in bezit komen van de Nederlandse handleiding, stuur dan het door u elders aangeschafte product retour naar de desbetreffende leverancier en bestel bij ons het toestel inclusief de geprinte Nederlandstalige handleiding. We rekenen op uw begrip hiervoor.

Plus- & minpunten Maxcom Comfort MM42D

Grote, duidelijke toetsen
Groot touchscreen scherm
WhatsApp videobellen
Dual Sim + SD-Card
1400mAh back-up accu
Bluetooth, WiFi, WiFi hotspot
Handsfree of via de hoorn
Instellen kost tijd
Android is vrij ingewikkeld (met updates en meldingen)
Gebruiksvriendelijkheid kan beter

Geen dure vaste lijn nodig

Er zijn twee belangrijke redenen waarom deze huistelefoon met simkaart interessant voor u kan zijn: op de eerste plaats biedt deze telefoon uitkomst als de vaste lijnaansluiting ontbreekt. Op de tweede plaats is er met de Maxcom MM42D een flinke kostenbesparing mogelijk. Bellen via een goedkoop mobiel abonnement is al gauw € 20,- per maand goedkoper dan een vast nummer bij KPN of Ziggo.

Geschikt voor senioren, maar gebruiksvriendelijkheid kan beter

Vooral in verpleeghuizen verdwijnen steeds vaker aansluitingen voor een vaste telefoon. Bewoners moeten dan leren omgaan met een mobiele telefoon. Blijkt dit te moeilijk te zijn, dan is deze Maxcom bureautelefoon een interessante optie. Door de luide tonen en grote toetsen is deze telefoon namelijk ook geschikt voor senioren. Het toestel is voorzien van twee directe voorkeurtoetsen

Let op: het toestel is een combinatie van een normale telefoon en een Android telefoon. Dat zal moeten wennen! U kunt de telefoon naar eigen wens en smaak instellen. Stel dat de gebruiker van de telefoon door een handicap of dementie zelf alleen de hoorn kan opnemen, dan is het mogelijk om met hem of haar te (video WhatsApp) bellen. Als iemand zelf wil bellen uit bijvoorbeeld de contactenlijst, dan moet dit via de touchscreen gebeuren, waarbij best veel geveegd en bevestigd moet worden.

Bent u op zoek naar een eenvoudige huistelefoon met sim: dan is de Maxcom MM41D telefoon een betere optie.

Simlockvrij te gebruiken met elke provider op 2G/3G/4G*

De Maxcom MM42D is simlockvrij en met een simkaart van elke provider welke gebruikt maakt van 2G/3G/4G netwerken (dus ook in Belgie en andere landen!). Standaard wordt de telefoon door ons zonder simkaart geleverd. Het toestel heeft een externe antenne waarmee een goede ontvangst gegarandeerd is.

Opties voor mobiel internet

Het is met de Maxcom MM42D mogelijk om een mobiele internetverbinding te maken. De telefoon functioneert dan als een 4G-router. Via de UTP-poort kan bijvoorbeeld een laptop worden aangesloten. Uiteraard werkt deze functie alleen als u ook data afneemt bij uw mobiele provider. De snelheid van de verbinding bedraagt 150Mbps down/50Mbps up. Dat is heel netjes, maar een fabrieksopgave. In de praktijk zullen de snelheden lager liggen. Let op: op de telefoon zelf zit ook een internetbrowser. Verder is het mogelijk om de telefoon als WiFi hotspot te gebruiken om bijvoorbeeld draadloos een tablet aan te melden.

Belangrijkste functies:
 • Talen: Nederlands (en Engels, Frans, Italiaans, Noors, Portugees, Roemeens, Fins, Zweeds, Pools)
 • Besturingssysteem: Android 6
 • WhatsApp | Ook WhatsApp videobellen!
 • SOS knop
 • Camera 2Mp
 • Twee snelkies toetsen
 • Handsfree functie: ja
 • 4" Verlicht kleurendisplay met touchscreen
 • Nummerweergave
 • Blacklist om eventueel nummers te blokkeren
 • Bellen via de hoorn of handsfree
 • 12 beltonen (extra zijn toe te voegen via filemanager)
 • 6 volumes beltoon
 • 2000 contacten telefoon / 250 contacten simkaart
 • SMS versturen en ontvangen
 • Back-up batterij bij stroomuitval
 • Bluetooth (voor koppeling met bluetooth headset of speaker)
 • WiFi hotspot voor draadloos internet
 • Oproepen doorschakelen/in de wacht
 • Uiteraard simlock vrij, dus met elke provider te gebruiken (2G/3G/4G*)
 • VoLTE ondersteuning: Ja*
 • Simkaart: Dual-Sim (2 simkaarten mogelijk)
 • Ingebouwde antenne
 • FM Radio / Kalender / rekenmachine
 • 2G 900/1800Mhz / 3G 900/2100Mhz / 4G 1/3/7/8/20/38
 • Kleur: zwart
*Vanuit de fabrikant is een VoLTE (bellen via 4G) mogelijkheid op de telefoon geplaatst. Praktijk is echter dat deze functie op dit toestel niet functioneert in Nederland. Nederlandse providers laten namelijk maar beperkt toestellen toe op hun VoLTE netwerken. Het toestel gebruikt voor het bellen altijd 2G of 3G. De 4G verbinding kan alleen voor datatoepassingen worden gebruikt. Of Nederlandse providers deze Maxcom 4G telefoon ooit zult toelaten op VoLTE is onbekend. In het algemeen geldt dit voor veel 4G bureautelefoons en 4G gateways. VoLTE werkt bij de meeste van dit soort apparaten van welke fabrikant, webshop of merk dan ook niet of onvoldoende in Nederland (datum van schrijven: augustus 2023).Inhoud verpakking:
 • Maxcom MM42D comfort
 • Hoorn
 • Krulsnoer
 • Back-up batterij
 • Adapter netvoeding (Nederlandse stekker)
 • Uitgebreide handleiding (Nederlands)


Schrijf een reactie

Theo van Ooi  - Handleiding maxcom mm42d in nederlands
13-02-2024 17:43:22
Beste,Bestaat er een handleiding voor deze maxcom mm42d in het Nederlands?

André Bijnens  - Accu
07-02-2024 11:36:17
Is het mogelijk voor dit toestel (MM42D) "ergens" een vervangbatterij te kopen ??


Met dank.
Vastenmobiel.com  - Laadkabel lengte
08-01-2024 9:05:17
Hallo Marcel,Het toestel wordt opgeladen dmv een micro-USB kabel. Dit zijn gewoon standaard kabels en kunnen dus eenvoudig vervangen worden door een langere versie. U heeft dan (als u de originele adapter gebruikt) een USB-A naar Micro-USB nodig.

Met vriendelijke groet,

Vastenmobiel.com
MARCEL  - LAADKABEL MM42D comfort
05-01-2024 18:32:50
De kabel is nogal kort voor het laden, heeft u een advies voor een vergelijkbare langere laadkabel.
  - Handleiding telefoon
22-11-2023 11:39:48
Kunt u mij de handleiding van de telefoon digitaal versturen? Alvast bedankt, Pien
Vastenmobiel.com  - RE: Simkaart
28-06-2023 15:30:10
Goedendag,
Bedankt voor uw reactie op onze website. Het toestel is geschikt voor het plaatsen van 1 simkaart. Hij werkt overigens ook alleen maar via een simkaart en kan dus niet worden aangesloten op een vaste verbinding.
Met vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
Ivarina Monte  - Simkaart
28-06-2023 14:51:02
Goedendag,
Het is mij niet duidelijk of het toestel ook te gebruiken is met alleen 1 simkaart.
Vastenmobiel.com  - Handleiding Maxcom mm42D
17-04-2023 10:00:23
Beste heer De Gelaen,
Inmiddels hebben we u de handleiding gemaild; hopelijk gaat Google ons als de betere aanbieder tonen, omdat er blijkbaar een webshop is die het toestel zonder handleiding verkoopt.
Vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
Jan De Gelaen   - Handleiding Maxcom mm42d
14-04-2023 22:29:11
Zou u zo vriendelijk willen zijn om mij evenzeer een digitale handleiding te bezorgen? Heb toestel effectief via andere aanbieder gekocht, aangezien Google mij uw website niet onmiddellijk toonde.

Vriendelijke groet.
vastenmobiel.com  - Handleiding
20-03-2023 16:07:17
Beste klanten.
Per mail hebben we de handleiding digitaal verzonden. Uiteraard waarderen we het als toekomstige aankopen op het gebied van telefoons bij ons is en niet bij een van onze online concurrenten ;-)! Bij ons wordt de Maxcom MM42D namelijk sowieso met een papieren handleiding verzonden.
Vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
joop Schmitz  - Handleiding
18-03-2023 14:44:25
Goede middag
ik heb een brutale vraag kan ik bij u de digitale handleiding kopen voor de Maxcom MM42D want mijn kleinzoon heeft zo'n toestel voor oma gekocht maar geen handleiding
vriendelijke groet
J.Schmitz
Technische dienst WZC Ter Burg  - Maxcom MM42D
17-02-2023 9:59:50
Goedemorgen,

Kan u mij een kopie van de handleiding (liefst nederlands) bezorgen?
Daar zou u me erg mee helpen.

Alvast bedankt.
Vastenmobiel.com  - Bediening en WiFi
22-11-2022 11:21:39
Goedemorgen Alex,

Zojuist de Maxcom MM42D erbij gepakt:

De bediening met betrekking tot WhatsApp is voor een niet smartphone gebruiker best ingewikkeld. De ‘gewone’ telefoonfuncties zijn prima te doen.

Bellen, de handigste manier: 10 cijfers intoetsen en daarna de hoorn opnemen (telefoon gaat bellen) of 10 cijfers intoetsen en daarna de handsfree knop indrukken (telefoon gaat bellen). Hierbij hoef je de touchscreen niet aan te raken.

Je kunt ook eerst de hoorn opnemen en dan het nummer intoetsen, maar om te bellen moet je dan een groen belbolletje op de touchscreen aanraken.

Je hebt ook een tabblad Contacten op het scherm. Daar kun je contacten neerzetten en door heen scrollen. Bellen gaat in dit geval niet automatisch via de hoorn opnemen. Je moet namelijk op het scherm het juiste contact aantikken, dan een keuze maken uit gewoon bellen, spraakoproep via WhatsApp of video oproep via WhatsApp. Dit gaat dus via de touchscreen.

Bij het toestel zit gelukkig een uitgebreide Nederlandse handleiding.

Je kunt inderdaad een abonnement met alleen bellen nemen en de internetfuncties (data) doen via de WiFi. Dat werkt prima.

Mochten er nog vragen zijn, horen we het graag.
Vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
Alex Vermaat  - Bediening en WiFi
21-11-2022 23:46:58
Jullie schrijven dat anders dan de twee sneltoetsen de bediening ingewikkeld is.
Ik neem aan dat je ook gewoon een 10-cijferig nummer kan bellen met de cijfertoetsen?
Maar hoe eerst indrukken en dan de hoorn opnemen of kan dat ook andersom?

En hoe moet je nummers uit het geheugen bellen dan? Ik kan online alleen een Zweedse handleiding vinden en dat kan ik niet lezen.

Kan je (voor bijvoorbeeld WhatsApp) de telefoon ook op een WiFi netwerk aansluiten zodat je SIM alleen voor bellen nodig is en niet voor data gebruikt wordt?
Vastenmobiel.com  - Handleiding
17-10-2022 16:21:07
Beste mevrouw Haeck,

Het toestel heeft u waarschijnlijk in het buitenland gekocht en niet bij ons. Dan ontbreekt de Nederlandse handleiding (die zeer uitgebreid is). Wie bij ons de Maxom MM42D koopt, treft de uitgebreide papieren NL handleiding wel aan. Gelukkig hebben we er ook een digitale versie van. Deze krijgt u van ons cadeau, per mail, uit goodwill. Hopelijk mogen we dan een volgende keer niet alleen de service maar ook het product leveren. Dat zou top zijn!

Vriendelijke groet,
Vastenmobiel.com
Petra Haeck  - Handleiding Maxcom MM42D
15-10-2022 11:24:34
Goedemorgen, heeft u voor mij een kopie (pdf) van de Nederlandse handleiding?
Daar zou u me erg mee helpen.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,
Petra Haeck
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN